Stoğu Tükenmiş Ürün
2.697,00 TL 2.258,00 TL

Stüdyo Mikser: Profesyonel Ses Kontrolünün Anahtarı

Stüdyo mikser modelleri, profesyonel ses kontrolü için kullanabileceğiniz, en etkili donanımlar arasındadır. Ses mikseri, yayıncıların ve stüdyo kaydı yapan kişilerin kullandığı çok yönlü bir donamdır. 

Cihaz üzerinde hem ses tonunu hem de farklı sesleri bir arada kullanmaya yarayan özellikler bulunur. Stüdyo mikser modelleri, farklı sesleri belli oranda karıştırmak, efektlerle birlikte dengeli çıkışlar almak için kullanabileceğiniz cihazlardır. 

Midex markasının ön plana çıktığı stüdyo mikser seçenekleri, ergonomik tasarımlarıyla dikkat çeker. Küçük, işlevsel, az yer kaplayan, kolay taşınabilen ve kurulan bu modelleri, Lastvoice güvencesiyle kullanmaktan keyif alabilirsiniz. Stüdyolarınızda sesleri istediğiniz tonda ve etkide kontrol edebilmek için şimdi birbirinden kullanışlı bu modelleri stüdyo mikser kategorimizden inceleyebilirsiniz. 

Stüdyo Mikser Nedir ve Neden Kullanılır?

Bu kadar işlevsel, her stüdyoda yer alan ve yayıncıların işini büyük oranda kolaylaştıran stüdyo mikser nedir? Stüdyo mikseri, adından da anlaşılacağı gibi radyo, film, müzik stüdyolarında kullanılan ses karıştırıcı cihazdır. 

Ev tipi ve mini stüdyo olarak adlandırılan ses kayıt ortamlarında kullanabileceğiniz cihazlardan biridir. Araç içi canlı yayın stüdyoları dahil, ses aktarımı ve yayını yaptığınız birçok ortamda mikser kullanabilirsiniz. 

Gelelim, mikserin ne olduğuna ve ne işe yaradığına. Mikser, yayıncının canlı yayın ve kayıt sırasında tüm cihazları, volüm, efekt, denge bakımından kontrol etmesine yadım eden araçtır. Bu işleme genel olarak miksaj adı verilir. 

Daha detaylı açıklamak gerekirse miksaj nedir?

Miksaj aslında sesleri kontrol etmekten çok daha kapsamlı bir işlemi ifade eder. Sesi kaydetmekten çoğaltmaya, mono, stereo, surround sesleri birbiriyle belli oranda karıştırmaya yarayan işlemdir. Mixing veya mix yapmak olarak da ifade edilen bu terim, müzik ve film kayıtlarında kullanılır. Müzik, vokal ve enstrüman seslerinin tamamının bir araya getirilmesi işlemine verilen isimdir. Burada ses mikseri üzerinde yer alan EQ, reverb, gain gibi kontrol düğmeleri devreye girer. Sesin gücünü, tonunu ve dengesini ayarlamaya yardım eder. 

Stüdyo Mikserlerin Temel Özellikleri Nelerdir?

Mikser, her profesyonel stüdyoda bulunan, yayıncıya, kayıtta ve canlı yayında ses düzenleme olanağı sağlayan cihazdır. Stüdyo mikser özellikleri, üzerinde yer alan düğmelerin işlevlerine göre şekillenir. Genel olarak bir stüdyo mikserinin özellikleri arasında şunlar yer alır: 

  1. Ses kanalları aracılığıyla enstrüman, vokal ve bilgisayar sesi gibi farklı sesleri bir araya getirmeyi sağlar. 

  2. Sesi güçlendirmeyi sağlayan gain ayarı yardımıyla daha tok bir çıkış almanıza yardım eder. 

  3. Mikser işlevleri arasında ses efektleri oluşturmak, farklı sesleri dengeli bir şekilde karıştırmak yer alır. 

  4. EQ kontrolü aracılığıyla seslerin olması gereken düzeyde çıkmasını sağlar. 

  5. Enstrüman, mikrofon, kulaklık, hoparlör, bilgisayar gibi çok sayıda ses cihazıyla entegre çalışarak canlı performanslar oluşturmanıza yardım eder. 

  6. Radyo yayınlarında konuşmaya heyecan katmak için fon ya da efekt kullanmanıza yardım eder. 

Condenser ve dinamik mikrofonlarla birlikte kullanabileceğiniz bu stüdyo aracı, ideal ses tonunu yakalamanızda yardımcıdır. Önceden kaydedilmiş sesleri aktarmanıza yardım eder. Bilgisayar aracılığıyla sesleri yayına aktarmanıza olanak tanır. Canlı telefon bağlantısı yapabilmenize imkân verir. Vokal sesini net ve istediğiniz tonda vermenizi ve kaydetmenizi sağlar. 

Analog ve Dijital Mikserler Arasındaki Farklar

Günümüzde dijital mikserler, sayısı oldukça artan ve neredeyse bütün stüdyolarda yer alan ses cihazlarıdır. Analog mikser modelleri, sesi hapsetme ve kayıt kalitesi açısından daha çok tercih edilen seçeneklerdir. Günümüzde daha hafif ve kompakt tasarımlar meydana geldiği için elektronik ses kayıtları kolaylaşmıştır. Bu nedenle dijital mikser modelleri yaygın şekilde kullanılır. Analog dijital farkı ise günümüzde gelişen teknolojiyle birlikte artık çok fark edilemeyecek bir seviyeye ulaşmıştır. 

Stüdyo Mikser ile Müzik Prodüksiyonunda Kaliteyi Yükseltme

Mikserin temel fonksiyonu farklı sesleri alıp birbirine karıştırarak dengeli bir şekilde dışarı vermektir. Stüdyo mikser müzik prodüksiyonu için de etkili bir şekilde kullanılabilir. Profesyonel ses miksajı için tercih edilebileceğiniz bu ekipmanlardan bazıları arasında: Midex MDX serisi, VS serisi, olmak üzere 13 ayrı model yer alır. 

Lastvoice çatısı altında yer alan bu modellerin her biri, farklı özelliklere sahip olmakla birlikte birçok stüdyo ortamında kullanılmaya uygundur. Yenilenen ürün stoklarıyla birlikte bu sayı daha da artabilir. İstediğiniz profesyonel kaliteye ulaşmak için Lastvoice stüdyo mikser kategorisinde yer alan modelleri şimdi inceleyebilirsiniz. 

Canlı Performanslar İçin En İyi Stüdyo Mikser Modelleri

Canlı performans mikser modelleri arasında Midex VS serisi ön plana çıkar. Bu modellerden biri olan Midex VS15 Stüdyo Kayıt Canlı Yayın Ses Mikseri, hem dinamik hem condenser mikrofonlarla uyumludur. Şarjı ful olduğunda yaklaşık 2 buçuk saat çalıştırabilirsiniz. Bluetooth özelliği sayesinde bilgisayarla ve cep telefonuyla bağlantısını kolayca sağlayabilirsiniz. 

En iyi stüdyo mikser modelleri arasında yer alan bir diğer isim Midex’in güvencesini taşıyan VS11’dir. Midex VS11 Stüdyo Kayıt Canlı Yayın Ses Mikseri modeli, radyo yayınlarında kullanabileceğiniz profesyonel kaliteyi yansıtır. Bluetooth özelliği ve şarjlı kullanım avantajı bulunur. Telefondan podcast yayıncılığı yapmak için de kullanabilirsiniz. Gürültü azaltma özelliği sayesine net sesler yakalamanıza ve aktarmanıza yardım eder. Stüdyo yayınlarını kaydetmek için bilgisayarla entegre çalıştırabilirsiniz. 

Midex VS20 serinin içinde yer alan, stüdyolarınızda kullanabileceğiniz diğer modelin adıdır. Aynı zamanda ses kartı olarak kullanabileceğiniz VS20, dinamik ve condenser bütün mikrofon modelleriyle uyumludur. Üst seviye stüdyo ekipmanı olarak tercih edebileceğiniz bu modeli, canlı yayınlarda ve kayıtlarda rahatlıkla kullanabilirsiniz. 

Ev Stüdyoları İçin İdeal Stüdyo Mikser Seçimi

Stüdyo kavramı, ekipmanların kompakt ve seyyar modeller halinde üretilmesiyle birlikte değişik bir boyuta ulaşmıştır. Herkes dilerse evinin bir köşesinde mini stüdyo oluşturabilir. Bunun için de tercih edebileceğiniz çeşitli ev stüdyosu mikser çeşitleri bulunur. 

Midex MDX serisi dilerseniz büyük stüdyolarda dilerseniz ev stüdyolarında kullanabileceğiniz özelliklere ve donanıma sahiptir. Çok sayıda bağlantı girişi ve çıkışı, ses özelliği, efektler olmak üzere size tam donanımlı bir sistem sunar. 

Küçük stüdyo mikser modelleri, üzerinde yer alan düğme ve çeşitli ayarlar sayesinde bulunduğunuz yerden dilediğiniz yayını yapmanıza olanak tanır. Kulaklık girişinin yanında, farklı ses tiplerine uygun girişler de cihazlar üzerinde yer alır. Bluetooth özellikli, mono ekolayzır, USB ve mikro USB giriş özellikleriyle profesyonel kayıtlarınızı oluşturabilirsiniz. 

Stüdyo Mikser Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Stüdyo mikser kullanımı için tercih ettiğiniz modelin özellikleri başta gelmek üzere çok sayıda faktör, ses kalitenizi etkiler. Stüdyo mikser kullanımında dikkat etmeniz gereken şeylerden bir diğeri phantom power özelliğidir. Bu özelliğe sahip bir ses mikseriniz varsa mikrofonunuzu ekstra bir phantom power ile kullanacaksanız mikser üzerindeki +48 düğmesi aktif olmamalıdır. 

Mikser ayarları dikkat etmeniz gereken bir diğer özelliktir. Profesyonel kalitede bir mikser alıyorsanız üzerinde bas ve tiz ses ayarından fazlası olduğundan emin olmalısınız. Böylece basit miksaj hataları yüzünden ses kaliteniz bozulmamış olur. 

Stüdyo mikser kullanımında dikkat etmeniz gerekenler şunlardır: 

  • Reverb, gain, farklı ses giriÅŸleri bulunan; enstrüman, bilgisayar, hoparlör, kulaklık, mikrofon baÄŸlantılarını sorunsuz ÅŸekilde yapabileceÄŸiniz modelleri tercih etmelisiniz. 

  • Ses seviyesi kontrolü için kullanabileceÄŸiniz ayarlar arasında bas ve tiz ses kontrolü oldukça önemlidir. Sese derinlik vermeyi saÄŸlayan reverb düğmesiyle dilediÄŸiniz etkiyi daha kolay oluÅŸturabilirsiniz. 

  • Efekt kontrol panelinde de ihtiyacınız olan her ÅŸeyin bulunduÄŸundan emin olmalısınız. 

  • Bilgisayar ve telefon baÄŸlantısı sayesinde dilediÄŸiniz sesi verebilme olanağı tanıyan modelleri kullanmalısınız.  

  • Sesleri birbirine karıştırırken abartmadan, orijinalliÄŸi bozmadan ve doÄŸru kalitede çıkış aldığınızdan emin olmalısınız. 

Bu özelliklere dikkat ettiğiniz takdirde cihazı amacına uygun olarak uzun ömürlü şekilde kullanmaya devam edebilirsiniz. 

Stüdyo Mikser Fiyatları

Stüdyo mikser fiyatları, profesyonel, başlangıç ve üst segment gibi özelliklerine göre farklı fiyatlara sahip olabilirler. Piyasada profesyonel kullanım için satılan çok sayıda mikser modeli yer alır. Bu modellerin genellikle profesyonel sınıfta yer alanların fiyatlarının son derece pahalı olduğunu fark edebilirsiniz. 

Midex size hem profesyonel ve çok yönlü işlevleri bulunan hem de uygun fiyatlı stüdyo mikser modelleri sunar. Stüdyo mikser fiyatları ve son teknoloji ürünü modelleri şimdi kategorimizden inceleyebilirsiniz. 

Stüdyo Mikseri Hakkında Sık Sorulan Sorular

Stüdyo Kayıt Mikseri Nedir?

 

Stüdyo mikseri, stüdyo ekipmanlarında kalp görevi gören bu cihaz, tüm cihazların toplanıp bilgisayara aktarıldığı üründür. Ekstra olarak, ses kayıt etme özelliği de bulunan bu cihazlarda, çeşitli bağlantılar için gerekli girişler bulunmaktadır. Sesi yönetebilmenize ve kayıt öncesi yönetim paneli üzerinden volüm potlar yardımıyla ayarlamalar yapabileceğiniz bu cihazlarda, hayal edebileceğiniz tüm ayarlamaları yapabilmeniz için gerekli paneller mevcuttur. Ekstra olarak, mikrofon girişleri, enstrüman girişleri ve kulaklık girişleri mevcut olan stüdyo ses kayıt mikserinde, her girişin ayrı ayrı kontrol etmenize olanak sağlayan paneller mevcuttur. Son olarak ise, stüdyo mikseri kullanırken +48v girişi sayesinde tüm ekipmanları sorunsuz bir şekilde çalıştırmanıza olanak sağlarken, gereksiniminiz her ne olursa olsun uyumlu ve profesyonel cihazlar mevcuttur.

 

Stüdyo Kayıt Mikseri Nasıl Kullanılır?

 

Stüdyo kayıt mikseri kullanımı tamamen doğru bağlantı yapımından geçmektedir. Geri kalan her şey panel üzerinde yaptığınız ayarlamalar olmaktadır. Doğru bağlantı için +48v gereksinimi olan mikrofonları doğru yere bağlamak, kulaklığı doğru yere bağlamak ve tüm bu sistemi doğru şekilde ana cihaza bağlamaktan oluşmaktadır. Daha sonra ise, kayıt esnasında gerekli tuşlara veya ses üzerinden ayarlamalar yapmak istiyorsanız volüm potları kullanarak tüm işlemleri kolayca halledebilirsiniz. Sonuç olarak, stüdyo kayıt mikseri kullanımı bağlantıya ve panel üzerindeki yaptığınız ayarlamalara bağlıdır.

 

Stüdyo Kayıt Mikseri Almadan Önce Nelere Dikkat Etmelisiniz?

 

Stüdyo kayıt mikseri almadan önce sisteminizin gereksinimlerine iyi bakmanız gerekmektedir. Baktıktan sonra uyumlu olabilmesi için mikrofon ve diğer giriş sayılarını sapı, elinizdeki sistemi kaldırabilecek seviyedeyse almanız gerekmektedir. Daha sonra ise, kaliteli bir ayarlamalar yapmak istiyorsanız ekho mevcut olan ve kullanışlı bir panele sahip olan mikserleri tercih etmenizde yarar vardır. Buna ek olarak, Bluetooth, USB, AUX ve SD kart gibi özellikleri kullanıyorsanız, bu özellikler mevcut olan mikser modelleri seçmeniz gerekmektedir. Son olarak, condenser mikrofon kullanıyorsanız ya da kullanma ihtimaliniz var ise, +48v destekleyen girişler mikser bulunması zorunlu olduğu için ona göre seçim yapmanız gerekmektedir.

 

Stüdyo Kayıt Mikseri Ödeme Yöntemleri Nedir?

 

Sütdyo kayıt mikser için ödeme seçenekleri kredi kartına özel vade farksız taksit, peşin ödemeye özel indirimli fiyata ek indirimler olmak üzere sepette mevcuttur.

 

Stüdyo Kayıt Mikseri Kargo Süresi Nedir?

 

Stüdyo kayıt mikseri için kargo süresi çalışma saatleri içerisinde yaptığınız alışverişler için aynı gün kargoya verme, çalışma saatleri dışında yaptığınız alışverişler için ilk iş günü kargoya verme garantisi şeklinde olmaktadır.