3.473,00 TL 2.966,00 TL
Tüm Ürünlerde Sepette %5 İndirim Fiyatı
8.810,00 TL 7.707,00 TL
Tüm Ürünlerde Sepette %5 İndirim Fiyatı
7.707,00 TL 6.605,00 TL
Tüm Ürünlerde Sepette %5 İndirim Fiyatı
8.810,00 TL 7.707,00 TL
Tüm Ürünlerde Sepette %5 İndirim Fiyatı
24.145,00 TL 21.940,00 TL
Tüm Ürünlerde Sepette %5 İndirim Fiyatı
24.145,00 TL 21.940,00 TL
Tüm Ürünlerde Sepette %5 İndirim Fiyatı
23.489,00 TL 20.189,00 TL
Tüm Ürünlerde Sepette %5 İndirim Fiyatı
14.783,00 TL 12.664,00 TL
Tüm Ürünlerde Sepette %5 İndirim Fiyatı
22.500,00 TL 19.900,00 TL
Tüm Ürünlerde Sepette %5 İndirim Fiyatı
6.605,00 TL 5.502,00 TL
Tüm Ürünlerde Sepette %5 İndirim Fiyatı
4.978,00 TL 4.283,00 TL
Tüm Ürünlerde Sepette %5 İndirim Fiyatı
45.078,00 TL 38.318,00 TL
Tüm Ürünlerde Sepette %5 İndirim Fiyatı
9.440,00 TL 7.865,00 TL
Tüm Ürünlerde Sepette %5 İndirim Fiyatı
10.490,00 TL 8.915,00 TL
Tüm Ürünlerde Sepette %5 İndirim Fiyatı
12.338,00 TL 10.395,00 TL
Tüm Ürünlerde Sepette %5 İndirim Fiyatı
14.595,00 TL 12.495,00 TL
Tüm Ürünlerde Sepette %5 İndirim Fiyatı
71.171,01 TL 62.362,00 TL
Tüm Ürünlerde Sepette %5 İndirim Fiyatı
Stoğu Tükenmiş Ürün
11.820,00 TL 10.269,00 TL
Tüm Ürünlerde Sepette %5 İndirim Fiyatı
Stoğu Tükenmiş Ürün
5.904,00 TL 5.278,00 TL
Tüm Ürünlerde Sepette %5 İndirim Fiyatı
Stoğu Tükenmiş Ürün
10.338,00 TL 9.006,00 TL
Tüm Ürünlerde Sepette %5 İndirim Fiyatı

Mikser Nedir, Ne İşe Yarar?

Mikser kelime anlamı olarak karıştırıcı demektir. Sesleri tek cihaz üzerinden düzenlemeye yarayan, onlara belli oranda ritim kazandıran cihaza mikser denir. Genellikle profesyonel ses stüdyolarında kullanılırlar. Albüm şarkılarını mikselemek, konserde sesleri daha etkili bir şekilde vermek, kayıtları daha profesyonel hale getirmek için tercih edilir. 

Ev stüdyolarında, film stüdyolarında ve müzik stüdyolarında seslerin, müziklerin ve konuşmaların daha profesyonel şekilde düzenlenmesini sağlar. Mikrofon ve enstrümanlarla uyumlu çalışarak eş zamanlı ses kaydı yapabilmenize olanak tanır. Farklı boyutlarda ve özelliklerde tasarlanan mikserler: deck mikserler ve power mikserler gibi farklı modellerde üretilir. Lastvoice çatısı altındaki güvenilir marka ve modelleri tercih ederek siz de kendi stüdyonuza profesyonel bir bakış getirebilirsiniz. 

Mikser Çeşitleri ve Kullanım Alanları

Stüdyodaki ses araçlarının ton, volüm ve denge açısından kontrol edilmesini sağlayan ses mikseri, enstrüman ve vokal seslerini iyileştirmek için kullanılır. Dublaj seslerini, filmlerin içine eklenen müzikleri ve efektleri dengelemek için tercih edilir. Adı mikser olmasına rağmen bu ses cihazlarının tek özelliği farklı sesleri karıştırmaları değildir. Birçok sesin düzenli harmonisini sağlamalarının yanı sıra üzerlerinde yer alan ekolayzır ve efektler sayesinde sinyalleri iyileştirirler. 

Sesin daha iyi bir kaliteye kavuşmasına yardım ederler. Kongrelerde, konserlerde, tiyatrolarda, operalarda, festivallerde, müzikli dans gösterilerinde mikserler sıklıkla kullanılır. Film platolarında, canlı yayınlarda, stüdyo kayıtlarında da mikser kullanımı sesin iyileştirilmesini sağlar. Temelde mikserler deck ve power olmak üzere ikiye ayrılır:

Deck mikserler: Batarya kapasiteleriyle memnun edici sonuçlar almanızı sağlar. 12 saate kadar performans gösterir. Mikrofon entegrasyonu sayesinde sesi sorunsuzca almanıza yardım eder. Deck mikserler, amfisiz şekilde çalışabilen basit düzenlemeler yapmanıza yardımcı cihazlardır. 

Power mikserler: Harici hoparlör ya da amfi yardımıyla çalışan, sesi karıştırmayı ve kalitesini artırmayı sağlayan cihazlardır. Ekstra amfi kullanarak tek cihazdan sesi daha etkili şekilde düzenlemenize yardım ederler. Power mikserler, profesyonel stüdyolarda, vokal ve enstrüman kayıtlarında, bas ve tiz ses ayarı yapabileceğiniz sisteme sahiptir. Efekt ayar düğmesi ve kulaklık girişiyle birlikte kullanabilirsiniz. Farklı modellere göre teknik özelliklerde değişiklikler görülse de genel olarak Lastvoice çatısı altındaki markaları güvenle tercih edebilirsiniz. 

Mikser kategorisinde yer alan seçenekler Midex, Hepa Merz, Maxword gibi sektörün güçlü markalarının ürünlerini içerir. Kullanım amaçlarına göre farklı teknik özelliklere sahip ses mikserleri, hat trafolu, 32 kanal, 7 kanal, amfili gibi seçeneklerden oluşur. Mikserleri almadan önce teknik özelliklerine göz atarak seçim yapabilirsiniz. 

Mikser Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Mikser seçerken en başta tercih edeceğiniz mikserin nerede kullanacağınıza karar vermiş olmalısınız. Kanal sayıyı ve ihtiyaç analizi yaptıktan sonra mikser modeline karar verebilirsiniz. Mikser seçerken dikkat etmeniz gerekenlerin başında mikserin türü gelir. Deck mi power mi seçecekseniz? Watt özellikleri, üzerinde kaç kanal olduğu, amfiye ihtiyaç duyup duymayacağınız size mikser seçiminde fikir verecek önemli özelliklerdir. Midex, Maxword, Hepa Merz markalarının farklı güç özelliklerini inceleyerek ihtiyacınız olan modeli rahatlıkla bulabilirsiniz. 

Stüdyo Kayıtları İçin Mikserler

Stüdyoda kullanılabilecek en iyi mikserler, USB, mikro USB girişlerine sahip, mikrofon girişleri bulunan modellerdir. Bluetooth özellikli, kulaklık çıkışı bulunan ses mikserleri, cihaz kontrolü açısından size özgürlük sağlar. High, low, gain, efekt ve volüm potansları bulunan mikserler, ses seviyesini ve tonunu ayarlamanızda yardımcıdır. İstediğiniz etkiyi oluşturmak için dramatik, nostaljik, eğlenceli bir hava yaratırken ses mikserlerini etkili şekilde kullanabilirsiniz. 

Bu sınıfta yer alan profesyonel mikser modelleri arasında Midex MDX serisi, Midex MP serisi, Midex Mix serisi bulunur. Bas ve tiz ses kontrolleri; mid, aux, efekt kontrolü, +48 phantom ses güçlendirici sayesinde sesi istediğiniz şekilde düzenleyebilirsiniz. Bunların dışında markanın çatısı altındaki yer alan Lastvoice Prime serisi de etkili bir ses kontrolü için tercih edebileceğiniz modeller arasındadır. 

Lastvoice Prime serisi mikser modellerinde trafolu amfi entegrasyonu bulunur. USB girişi, kısa devre ve DC koruması gibi teknik donanımlara sahiptir. Ekho ve reverb özelliğiyle sesi daha salınımlı şekilde elde edebilirsiniz. Ses tonunu ve titreşimlerini kontrol ederek elektronik, pop, caz ve diğer müzik türleri için zengin karışımlar elde edebilirsiniz. 

Dört adet XLR kanal girişi, 5 bant ekolayzer özelliğiyle Midex MP serisi de stüdyo kayıtlarınızda tercih edebileceğiniz modellerden bir tanesidir. Midex Mix serisi ses mikserleri, Bluetooth ve USB bağlantılarıyla bilgisayardan ve telefondan da ses yayını yapabilirsiniz. Mono kanal mikrofon girişleriyle profesyonel kayıt almanıza yardım eder. 

Maxword Powermax Serisi, 14 kanala, 6 mono, 4x2 stereo girişe sahiptir. Mono ve ana çıkışa ilaveten harici sinyal işlemcileri power mikser üzerinde ses karışımlarını profesyonel şeklide yapmanıza yardım eder.  Midex Impressive, Midex VS22, Lastvoice Pack Set, Midex CXN, Midex VS15 serisi mikserler de stüdyolarda kullanabileceğiniz diğer seçenekleri içerir. 

DJ'ler İçin Mikser Önerileri

En iyi DJ mikser modelleri, sahnede sesi hızlı bir şekilde karıştırıp efektleri ayarlayabildiğiniz seçeneklere sahiptir. Üzerinde iki ve daha fazla giriş bulunan sesleri harmanlayarak farklı tonlarda ve ritimlerde verebilmek için kullanabilirsiniz. Canlı performanslarda kullanabileceğiniz power ve amfili deck mikserler sayesinde istediğiniz sunumu yapabilirsiniz. 

Mixer Fiyatları

Mixer fiyatları, cihazın türüne, üzerinde yer alan kanallara, kullanım kolaylığına göre değişir. Lastvoice güvencesiyle satın alabileceğiniz mixer modelleri, fiyat performans ürünlerinden oluşur. Bütçenize uygun mixer fiyatları için şimdi Lastvoice mikserler kategorimizde yer alan markaların ürünlerini inceleyebilirsiniz. Amatör ve profesyonel stüdyolarda kullanılmak üzere tasarlanmış çok sayıda modeli tek adreste bulabilirsiniz. 

Profesyonel Amfi Mikser Çeşitleri

Profesyonel ses kayıt mixerleri, genel olarak açık hava konserleri, stüdyolar, kurgu ve montaj üniteleri olmak üzere çeşitli yerlerde kullanılır. Basit ses karışımları yapmak üzere üretilmiş düşük ücretli mikserleri ev stüdyolarında kullanmak üzere tercih edebilirsiniz. Daha komplike karışımlar yapmak ve profesyonel performanslarda kullanmak üzere tercih edebileceğiniz profesyonel stüdyo mikserlerini kullanabilirsiniz. Kayıtlarınızı daha etkili bir şekilde gerçekleştirmek için ses mikserlerini kullanabilirsiniz. 

Birden çok ses kullanmak ve çoklu sesleri birbiriyle uyumlu hale getirmek için ses mikserlerine stüdyonuzda yer açabilirsiniz. Ses karışımlarını belli bir harmoniyle oluşturmak için ekstra amfi de kullanabilirsiniz. Profesyonel amfi mikser çeşitleri, size mikserlerinizden daha yüksek ses kapasitesi elde etmeyi sağlar. Açık alan etkinliklerinde sesin gücünü daha da artırmak için amfili mikser modellerini kullanabilirsiniz. Bu modeller, size USB ve MP3 girişi avantajıyla bilgisayar ve mobil cihaz bağlantılarını kolayca yapma olanağı verir. 

Ses tonlarını isterseniz bas isterseniz tiz çıkışla alabilirsiniz. Efekt ayar düğmesi sayesinde sesinize daha duygulu, coşkulu, mutlu ya da enerjik bir ton kazandırabilirsiniz. Şimdi bütün bu özellikleri tek bir cihaz üzerinden kolayca yapabilmek için Lastvoice çatısı altında toplanan farklı modellere göz atabilirsiniz. 

 

Mikserler Hakkında Soru ve Cevaplar

Mikser nedir?
Mikserin ne olduğunu en iyi şekilde anlamak için ses sistemlerinde ki yeri ve görevini bilmeniz gerekir. Öncelikle en sade hali ile bahsetmek istiyorum. Bildiğiniz üzere mutfaklarımız da genellikle görebileceğiniz ürünleri karıştırarak eşsiz lezzetlere sahip ürünler ortaya koyan mikserler bulunur. Bu mikser modelleri de aynı mantıkta çalışmaktadır. Nasıl mı? Bildiğiniz üzere üst düzey ses ürünlerinin geliştirilip üretildiği mutfaklar yani stüdyo ve sahnelerde de farklı kaynaklardan çıkan sesleri bir vücut haline getiren en iyi oran, şiddet ve ayarda karıştıran bir cihaza ihtiyaç duyulmakta ve bu görevi de mikserler üstlenmektedir. Tam net bir ifade ile sanatçının mikrofonundan gelen sesin, enstrümanlardan gelen sesin, efekt birimlerinden gelen sesin bir araya gelmesine olanak tanıyan ürünün adı mikserdir.

Mikserler nerelerde kullanılır?
Mikserler geçmişten günümüze geliştirilmekle birlikte sahne, stüdyo, okul, cami, toplantı alanları daha doğrusu sesin üst düzey icra edildiği veya ihtiyaç duyulduğu tüm alanlarda kullanılır. Mikser modelleri kullanım alan ve amaçlarına göre farklı özellik ve kapasitelerde üretilir. Örneğin binlerce kişinin yer aldığı bir alana icra edilen seslerin aktarılması için oldukça üst seviye ve yol sayısı yüksek mikser modelleri kullanılırken, küçük salonlarda daha az bölgeli mikser modelleri kullanılır.

Mikser satın alırken nelere dikkat edilmelidir?
Mikser satın alırken öncelikle benim size tavsiyem bu konuda acemi iseniz, mutlaka profesyonel bir yardım alınız. Mutlaka kullanım alan, amaç ve seviyenize göre ürünleri değerlendirerek maddi imkanlarınız odağında satın almalısınız. Ayrıca güvenilir tedarik noktalarından satın almaya özen göstermeli ve sizlere uzun vadede üstün performans sunabilecek eşsiz ürünler satın almalısınız. Ses sisteminiz de yer alan enstrüman, sanatçı, vokal ve benzeri tüm unsurları göz önüne alarak satın almanız gereken önemli ses sistemi elektronik ekipmanlarından biridir.

Mikserlerin kargo süresi nedir?
Mikserler satın alındıktan sonra güvenle paketlenerek 1 iş günü içerisinde kargoya verilmekte ve devamında yer alan 2 iş günü içerisinde sizlere ulaştırılmaktadır. Elbette mikser modelini satın aldığınız zaman zarfındaki yoğunluk ve tedarik kanallarımıza olan mesafeniz bu süreyi azaltabildiği gibi arttırabilmektedir.

Mikser ödeme yöntemleri nelerdir?
Mikser modellerini oldukça kullanışlı taksit seçeneklerimizi kullanarak 3d güvenlikli kredi kartı ödeme yöntemi ile satın alabilir ya da mevcut tutarları belirtiğimiz banka hesaplarına havale veya eft şeklinde de satın alma işlemini tamamlayabilirsiniz.