12.900,00 TL 10.900,00 TL
Tüm Ürünlerde Sepette %5 İndirim Fiyatı
13.500,00 TL 11.500,00 TL
Tüm Ürünlerde Sepette %5 İndirim Fiyatı
Stoğu Tükenmiş Ürün
11.802,00 TL 10.217,00 TL
Tüm Ürünlerde Sepette %5 İndirim Fiyatı
Stoğu Tükenmiş Ürün
13.409,00 TL 11.666,00 TL
Tüm Ürünlerde Sepette %5 İndirim Fiyatı

Saksafon Hakkında Her Şey

Nefesli çalgı grubunun, yanık seslilerinden bir tanesi saksafondur. Üzerine yer alan çeşitli nota delikleri ve pistonlar sayesinde farklı tonal teknikler denemeyi sağlar. Ses tonlarına göre saksafonlar farklı vokal isimleri almıştır. Her biri kullanım alanı ve ses rengi bakımından farklı tatlar yakalamanıza yardım eder. 

Bu hoş sesi siz de müziğinize kullanmak istiyorsanız en başta öğrenmeniz gereken üfleme teknikleri, parmak pozisyonları ve akortlama gibi önemli ipuçları gelir. Caz müziğe ilginiz varsa saksafonu elinizden düşürmeyebilirsiniz. Orkestralarda ya da bandolarda yer alıyorsanız, oda müziği yapıyorsanız da saksafon sizin için ideal bir enstrüman olabilir. 

Farklı enstrüman gruplarıyla bir araya gelerek milli marşları, klasik müzikleri, halk müziklerini yeniden yorumlayabilirsiniz. Lastvoice saksafon kategorimize göz atarak, sevdiğiniz enstrüman modelini hızlıca sipariş verebilirsiniz. 

Saksafon Türleri

Saksafon türlerini seçerken, yapmak istediğiniz müziğe, enstrüman bilgi seviyenize göre karar vermelisiniz. Bilindik markaları tercih ederek ses kalitesinden emin olmalısınız. Saksafon türleri arasında yaygın olarak kullanılan beş seçenek vardır. Bunlar: Soprano, alto, tenor, bariton ve bas saksafon modelleridir. 

En yaygın kullanılan saksafon türlerinden biri soprano saksafondur. Şekli klarnete benzer. Alto saksafon gibi S şeklinde üretilmiş modelleri de bulunur. Karar sesi tonu si bemol ve do olan iki ayrı çeşitte üretilebilirler. 

Alto saksafon, tek kamışlı kullanılan, diğer modellerine göre çalması daha kolay olan enstrümandır. Ağırlıklı olarak solo şeklinde kullanılsa da farklı enstrümanlarla uyum sağlayabilir. TSM, caz, klasik müzik türlerinde kullanılmaya elverişlidir. 

Tenor saksafon S şeklinde üretilen, diğer modelleriyle boy sıralamasına beşinci olarak giren enstrümandır. Çalış stilleri alto saksafonla aynıdır. Orkestralarda, Balkan müzik gruplarında tercih edilir. Orkestralarda klarnet yerine solo görevini üstlenebilen üflemeli çalgı türüdür. 

Bariton saksafon, büyüklük olarak dördüncü sırada yer alan, büyük boyutlu olması nedeniyle daha az tercih edilen çalgıdır. Parmak düzeni açısından obuayla benzerlik gösterir. Sololarda çok fazla tercih edilmeyen, orkestra enstrümanlarına eşlik eden saksafon türüdür. 

Bas saksafonlar, üretilen ilk saksafon türü olmasıyla değerli bir çalgı türüdür. Özellikleri aşağıda yer alır. 

Bas Saksafonlarının Özellikleri 

  • Büyük orkestralarda tercih edilen saksafon türüdür. 

  • İcat edilen ilk saksafon türü olarak bilinir. 

  • Bariton saksafonla benzer özelliklere sahiptir. 

  • Diğer saksafonlara oranla daha az kullanılır. 

Ses kalitesiyle birçok enstrümanda ve ses sisteminde adından söz ettiren Lastvoice saksafon kategorimizi şimdi inceleyebilirsiniz.

Saksafonun Yapısı

Saksafonun parçaları ve işlevi, farklı modellere göre değişiklik gösterir. Ağızlık, horoz ve ana gövde olmak üzere saksafonu oluşturan üç temel parça bulunur. Ağızlık kısmı, kamış yardımıyla enstrümandan ses çıkardığınız bölümdür. Doğru üfleme ve tutuş tekniği sayesinde istediğiniz melodiyi rahatlıkla çalabilirsiniz. 

Ana gövde enstrüman üzerinde nota bölümlerinin bulunduğu kısımdır. Saksafonun notalarının alt kısmında bakır kaplama nedeniyle gıcırdama sesi çıkmaması için güderi ismi verilen bir keçe yer alır. Her bir parça birbirine büyük bir özenle monte edilir. Bütün bölümler bir araya gelerek sesin düzgün şekilde oluşmasını destekler. 

Saksafon Çalma Teknikleri

Saksafonu öğrenmek için öncelikle temel teknikleri bilmelisiniz. Öncelikle saksafonun ağızlık kısmıyla kamışı düzgün tutmak ve doğru şekilde üflemek için alıştırma yapmalısınız. Başlangıç için en uygun modellerden biri olan alto saksafon türüyle çalışmaya başlayabilirsiniz. 

Ağızlık adı verilen bek, kelepçesi ve kamış yardımıyla çalabileceğiniz kısımdır. Nefesi daha anlamlı bir hale getiren kısım ise deveboynu adı verilen orta parçanın adıdır. Bu iki kısmın üzerine ana gövdeyi de yerleştirerek saksafondaki notaları kullanarak güzel bir melodi oluşturabilirsiniz. Notaları ve akort sistemini öğrenerek saksafonunuzu anlamlı bir şekilde çalmaya başlayabilirsiniz. 

Birçok ücretsiz kaynak bulunmasına rağmen, bir enstrümanı öğrenirken özel ders almanız daha iyidir. Çalgıyı birebir saksafon dersleri sayesinde teknikleri birebir işin uzmanından doğru şekilde öğrenirsiniz.

Farklı Fiyat Aralıklarında Saksafon Modelleri ve Markaları

Saksafon modelleri, farklı markaların farklı fiyat aralıklarında çok sayıda çeşide sahiptir. Yukarıda farklı çeşitlerinden bahsettiğimiz saksafonların birçoğu toplu müzik etkinliklerinde yardımcı ses olarak saz grubu içinde ahenk yaratmayı sağlar. Fiyat performans ürünlerini tercih ederek başlangıç yapmayı denerseniz Lastvoice ses kalitesine sahip bütçe dostu saksafonlar aracılığıyla size müziğinize uzun vadeli yatırım yapma olanağı tanır. 

Saksafon fiyatları, sektörün tanınmış markası Midex ayrıcalığıyla evlerinize ulaşır. Ses kalitesi ve enstrüman markasına göre 250 Bin TL’ye kadar uzanan saksafon fiyatlarıyla karşılaşabilirsiniz. Ses kalitesiyle tatmin edici fiyat performans ürünlerinden biri olan Midex SF serisi uygun fiyata istediğiniz deneyimi elde etmenize yardım eder. Şimdi uygun fiyatlı Midex Saksafon modellerimizi inceleyerek bütçenizi zorlamadan enstrüman siparişi verebilirsiniz. 

Saksafon Bakımı ve Temizliği

Saksafon temizliği için ipuçları ve yöntemler arasında en temel olanı, parçaları ayırıp bir çubuklu fırça yardımıyla içinin temizlenmesidir. Daha etkili bir temizlik için saksafonunun parçalarını yıkayıp kurutmayı deneyebilirsiniz. Bütün parçalarını ayırdıktan sonra ılık su içinde az şampuanla bekleterek saksafonunuzu yıkayabilirsiniz. 

İyice duruladıktan sonra önce suyunun süzülmesini bekleyip ardından bezle tamamen kurulayabilirsiniz. Bunu haftada bir yaparak enstrümanınızı iyice temizleyebilirsiniz. Dezenfekte etmek amacıyla alkol kullanabilirsiniz. İçindeki hiçbir parçanın ıslak kalmadığından emin olduktan sonra bütün parçaları, yerine önce biraz vazelinle yağlayarak takabilirsiniz. 

Yağlama işlemini her temizlikten sonra yapmasanız da iki kereden birinde yapmaya özen gösterebilirsiniz. Metal parçalardan oluşan enstrümanların eklem yerlerinde hareket açısından zorluklar oluşmaması, paslanma olmaması için bu önemli bir bakım uygulamasıdır. Paslanma olmasa bile bir süre sonra hareketli aksam sıkışabilir. Bunun önüne geçmek için enstrümanın hareket noktalarını ve belli kısımları yağlayarak ses kalitesini korumaya devam edebilirsiniz. 

Alto Saksafon Nedir? Kullanım Alanları Nelerdir?

Alto saksafon, en yaygın kullanılan saksafon türüdür. Kullanım alanları arasında, okul bandoları, özel bandolar, belediye bandoları, mehter takımları, TSM orkestrası, caz toplulukları gelir. Bunların yanında alto saksafon solo çalışmalarda da tercih edilen bir enstrümandır. Şarkı müziklerinde, tasavvuf müziğinde, film müziklerinde heyecanı, korkuyu ve gerilimi yükseltmek için kullanılan müziklerin yapımında alto saksafon tercih edilebilir. 

Saksafon Nerelerde Kullanılır?

Saksafon her evde yaygın kullanılan bir çalgı olmamakla birlikte müziğe ilgi duyan kişiler tarafından tercih edilen enstrümanlardan biridir. Sahne performanslarında, özel müzik topluluklarında kullanılır. Ağırlıklı olarak özdeşleştiği müzik türü cazdır. Büyük orkestralarda ve sahnelerde kullanılmaya uygun şekilde tasarlanmış olan müzik aletidir. Rock ve pop müzikte de kullanılabilen bir çalgıdır. 

Özel tahta üflemeli yapısıyla kulağa hoş gelen bir tona sahiptir. Seçici zevklere sahip olan, heyecanlı müzisyenler için daha uygun yapıdadır. Müzik ve ses teknolojisi sistemlerinin bilinen ismi Lastvoice güvencesiyle şimdi siz de çok istediğiniz enstrümana sahip olabilirsiniz. Saksafon kullanımı, birebir özel ders ve sipariş hakkında merak ettiklerinizi sormak için şimdi bizimle iletişime geçin.

 

Saksafon Hakkında Soru ve Cevaplar

 

Saksafon hakkında bilinmesi gerekenler nelerdir?
Saksafon sahne, orkestra, bando ve benzeri alanlarda sıklıkla talep edilen ve günümüzde de birçok müzik türünde oldukça verimli bir şekilde kullanılan müzik aletidir. Üflemeli ve nefesli tür müzik aleti olan saksafon yapı ve ses bakımından oldukça özgün ve ayrı sınıfta değerlendirilmeyi sonuna dek hak etmektedir. Adolphe Sax tarafından 1840lı yıllarda tasarımını tamamlamış olan bu eşsiz enstrüman pop ve caz müziğinde tanınmış olsa da başta batı klasik müziği ve askeri bandolar için tasarlanmıştır. Günümüzde ise belirli türleri oldukça verimli şekilde birçok müzik türünde sıklıkla kullanılır.

 

Saksafon türleri nelerdir?
Günümüzde sıklıkla soprano saksafon, alto saksafon, tenör saksafon ve bariton saksafon modelleri bilinmektedir. Fakat bunların yanı sıra kontrabas, bas, c-ezgi, f mezzo-soprano, c soprano, sopranino saksafon modelleri de bulunmaktadır. Bu geniş ailenin üyeleri ürettiği ses ve yapı bakımından çeşitlenmektedir.

 

Hangi tür saksafondan başlamalıyım?
Günümüz ülkemizde en çok talep edilen ve genellikle başlangıç düzeyleri için önerilen saksafon türü ise alto saksafon modelleridir. Bunun sebebi ise taşıma ve icra kabiliyetleri bakımından başlangıç düzeyleri için oldukça verimli yapı ve kullanım özelliklerine sahip olmasıdır.

 

Saksafon ödeme yöntemleri ve kargo süresi nedir?
Bizden satın almak istediğiniz müzik aleti saksafon modellerini geniş ve avantajlı taksit imkanlarımız ile beraber sitemiz üzerinde yer alan kredi kartı yöntemi ile ödeyebilir ya da banka hesaplarımıza mevcut tutarları havale veya eft yaparak da ödeme işlemini güvenle gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca ödeme işlemi tamamlanan saksafon modelleri güvenle paketlenerek 1 iş günü içerisinde kargoya verilmekte ve devamın yer alan 2 iş günü içerisinde sizlere ulaştırılmaktadır. Ayrıca saksafon modellerinin size ulaşması ve kargoya verilme sürecine mevcut yoğunluk ve bizim depolarımıza olan mesafeniz artı ve eksi yönde etki edebilir.