En İyi Çello Modelleri

Çello, yaylılar grubunun keman ve viyolaya göre daha büyük ebatlı üyelerinden biridir. Çello modelleri, ses yapısı ve tasarım açısından farklılık gösterir. Viyolonsel çeşitleri, akustik ve elektro olmak üzere iki temel seçenekten oluşur. Akustik çello, keman gibi bir adet can direği yardımıyla sesi arka tarafa ileterek rezonans boşluğunda titreştirir. Sonrasında havaya enstrüman sesi olarak iletir. Elektronik çello modellerinde sesi elektronik sinyaller olarak ileten bir adet manyetik bulunur. 

Çello, kemanın çok daha büyük bir modeli olduğu için onu elinizde tutup çalamazsınız. Oturma pozisyonunda ve iki bacağınızın arasına dik şekilde yerleştireceğiniz çelloyu bir yay yardımıyla çalabilirsiniz. Hem çocuklar hem de yetişkinler tarafından öğrenilip çalınabilen çello, tasarım açısından kemanla büyük ölçüde benzerlik gösterir. Ses düzenekleri açısından da kemanla birebir aynı gibi görünür. 

Başlangıç Seviyesi İçin Çello Önerileri

Başlangıç seviyesi için çello alırken fiyat performans ürünlerine yönelebilirsiniz. Enstrümanların kaliteleri farklı seviyelere göre değişiklik gösterir. Kendi seviyenize uygun çello modelini, işinde uzman müzisyenler aracılığıyla da seçebilirsiniz. 

Çello almadan önce bir müzik markete giderek buradan size uygun seçenekleri incelemelisiniz. Kafanızdaki soruları sorarak çellonun sizin için uygun enstrüman olup olmadığına karar verebilirsiniz. 

Satın almadan ya da sipariş vermeden önce almak istediğiniz enstrümanı bir kere denemelisiniz. Böylece size hitap edip etmediğini yakından görmüş olursunuz. Lastvoice profesyonel ve başlangıç seviye için uygun çello modellerine Midex farkıyla sahip olabilirsiniz. 

Çello için Yay ve Tel Seçimi

Çello için yay seçerken öncelikle enstrümanınızın türüne uygun olduğundan ve kalitesinden emin olmalısınız. Çello tel seçimi konusunda titiz davranmalısınız. Viyolonselinizin boyuna uygun uzunlukta tel seçmelisiniz. Satın alırken her paketin içinde aynı sayıda tel olmadığını unutmamalısınız. Tek bir setten oluşan ya da bir paket içinde çoklu tel setlerinin yer aldığı seçenekleri değerlendirebilirsiniz. 

Yayın da son derece kaliteli malzemelerden elde edilmiş olmasına dikkat etmelisiniz. Moğol atkuyruğu tüyünden elde edilen yay kılları, tuşe hassasiyeti açısından önemli bir kaliteye sahiptir. Ses kalitesiyle mest olmanızı sağlayan çello ve yay seçenekleri, müziğinizi en kaliteli şekilde icra etmenize yardım eder. Midex CVS serisi çello telleri ile müzik aletinizin benzersiz ses kalitesini koruyabilirsiniz.

Çello Nasıl Çalınır? İpuçları ve Teknikler

Çello tutuş pozisyonu ve yay çekme tekniklerini öğrendikten sonra yavaş yavaş bütün teller üzerinde egzersiz yapabilirsiniz. Viyolonsel çalmak için bir adet sandalyeye ihtiyacınız var. Bunun özel bir sandalye olması gerekmez. Sandalyenin ucuna oturmalısınız. Bu oturma pozisyonunda bacaklarınızı daha rahat açabilirsiniz. 

Viyolonseli çalma pozisyonuna geçmeden önce onu sabitlemek için bir adet pik stop alabilirsiniz. Kemere benzeyen bir yapıya sahip olan pik stop, boy uzunluğuna göre sandalyenin arka ya da ön bacağına bağlanarak zemine uzatabileceğiniz şekilde tasarlanmıştır. Çellonun uç kısmında yer alan sivri pik ucunu sabitlemek için pik stop kullanmalısınız. Çellonuzun ucunda bir pik durdurucu lastik varsa böyle bir aksesuara ihtiyaç duymayabilirsiniz. 

Çellonuzu sabitledikten ve iki dizinizin ortasında kavuşturduktan sonra viyolonseli sol omzunuza doğru dayamalısınız. Bu pozisyonda viyolonselin gövde kısmının bittiği yeri, göğsünüzün başlangıç noktasında getirmelisiniz. Viyolonselin salyangoz kısmının alt kulağınızın hizasında biraz ensenizin arkasına doğru gelmesi ve baskı uygulamayacak kadar hafif şekilde temas etmesi gerekir. Viyolonselin boyunu, piklik kısmından kendi boyunuza göre ayarlayabilirsiniz. 

Bütün bu oturma ve çalma pozisyonlarını, aldığınız çello dersleri sırasında hoca yardımıyla daha net şekilde öğrenebilirsiniz. Sonraki aşama ise telleri tanıma aşamasıdır. Çello üzerinde dört adet tel bulunur. Bu tellerden en sağdaki ve en kalın olan do, onun yanındaki sol, sonraki re, en sondaki la olmak üzere sıralanmıştır. 

La teli birinci tel olarak geçer. Sağdan sola doğru ikinci tel, üçüncü tel ve dördüncü tel olmak üzere sıralanır. Çalmaya başlamadan önce online akort cihazı yardımıyla tellerin doğru tona gelmesini sağlayabilirsiniz. Akort cihazı la telini A harfiyle gösterir ve ortadaki yeşil ibreyle sesin tam doğru ayarda olduğunu görebilirsiniz. 

Akort cihazı yay çektiğinizde göstergeyi sağa atıyorsa telinizin sesi olması gerekenden tizdir. Sola doğru atıyorsa telinizin sesi olması gerekenden pestir. Ses tiz geliyorsa telleri açmalı, pes geliyorsa telleri sıkmalısınız. Bunu yaparken kontrollü ve yavaş hareket etmelisiniz. Telleri yavaş yavaş gevşeterek ya da sıkarak akort cihazınızı kontrol edebilirsiniz. Sonunda doğru tonu yakaladığınızda çellonuzun akordunu tamamlamış olursunuz. 

Ses ayarını yaptıktan sonra çalmaya başlamadan önce yayınızın kıllı kısmını üst tarafa doğru çevirin. Dizinize yaslayın. Başparmağınızı yayın metal kısmına dayayın ve reçineyi tellerin üzerini fırçalar gibi birkaç tur sürün. Bu işlemi çellonuzu çalmadan önce her seferinde tekrarlayın. Bu sayede sesi daha net ve kaliteli bir şekilde aldığınızı görebilirsiniz. 

Yayı düzgün bir şekilde tutmak için yayın baş kısmını parmaklarınızı serbest bırakarak öne doğru, başparmağınızı da arka kertiğe doğru yerleştirin. Yayı doğru şekilde tutup yay çekmeyi de düzgün şekilde öğrendiğinizde artık basit şarkıları çalışmaya başlayabilirsiniz. Bu işlemi, mutlaka işin uzmanından ve birebir dersle öğrenmeniz gerekir. 

Alacağınız özel ders sayesinde çellodan en doğru sesi çıkarabilirsiniz. Çello modelleri konusunda titiz davrandığınız kadar onu doğru şekilde çalma konusunda da aynı titizliği göstermelisiniz. 

Çello Stantları ve Sehpa Çeşitleri 

Çello standı sehpası, büyük yaylı çalgınızı darbelerden ve düşme riskinden korumak için tercih edebileceğiniz dayanıklı yapıda olmalıdır. Midex CL-20 çello standı, metal ve sağlam bir tasarıma sahiptir. Müzisyenlerin aradığı kaliteyi yansıtan ve onlara farklı çözümler sunmayı sağlayan Midex, tüm çellolarla uyum sağlar. Önemli olan standınızın enstrümanınızı taşıyacak dayanıklılıkta olmasıdır. Enstrümanınızı, stant üzerinde sabitleyerek bir sonraki alıştırmaya ya da sahne performansına kadar güvenli şekilde durmasını sağlayabilirsiniz. 

Çello Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Çello satın alırken öncelikle adı bilinen, sektöre kalitesiyle farkını ortaya koymuş bir markayı tercih etmelisiniz. Uygun fiyatlı, yüksek performans elde etmenize yardımcı en iyi çello markaları sayesinde müzik kariyerinize güzel bir başlangıç yapabilirsiniz. Ses kalitesi, boyunuza uygunluğu, renk alternatifleri açısından zengin markalar, kendin tarzınızı bulmanıza yardım eder. 

Midex GT-224 Profesyonel Üst Kalite Masif Ağaç Çello, iyi bir çalış deneyimi geçirmeniz için tasarlanmıştır. Ön kapağı masif, ladin; yan kısımlar kelebek ağacı; kuyruğu thomastic model metal fikslidir. Yayında Moğol atkuyruğu kullanılması, kıl kalitesinin yüksekliğini gösterir. Parlak cilasıyla da göze hitap eden şık bir enstrümandır. Model hem yeni başlayanlara hem de profesyonellere uygundur. 

Uygun Çello Fiyatları

İstediğiniz kalitede çalgıyı, bütçenize uygun fiyatlarla satın almak için Lastvoice güvencesini tercih edebilirsiniz. Uygun fiyat elektro çello modelleri için Lastvoice profesyonelleriyle iletişime geçebilirsiniz. Mevcut modeller ve size uygun enstrümanlar için işin uzmanlarından tavsiye alabilirsiniz. 

Ses kalitesiyle dinleyenleri, verdiği huzurla sanatçıları mest eden çello, Lastvoice çatısı altında bulunan Midex kalitesinin somut örneklerinden biridir. En keyifli performansları, profesyonel eğitmenlerden aldığınız dersler yardımıyla sergileyebilirsiniz. Online çello dersleri hakkında bilgi almak ve çello siparişi vermek için bizimle iletişime geçebilirsiniz. 

Akustik ve Elektro Çello Modelleri

Akustik ve elektro çello modelleri, yapı olarak birbirinden farklıdır. Akustik çello, kemanın daha büyüğü gibi görünür. Çalış şekli itibarıyla kemandan farkını ortaya koyar. Elektro çello ise elektro keman mantığıyla çalabileceğiniz enstrümandır. 

Ortası açık tasarıma sahip olan elektro çello, daha hafif bir enstrümandır. Akustik çelloya göre daha pratik çalma olanağı bulabilirsiniz. Orta kısmında klasik çelloda olduğu gibi 4 adet tel bulunur. Akustik çellolar gibi kapaklı gövde yapısı ve can direği bulunmaz. Bu viyolonsel modelleri, bir köprü altına yerleşmiş bir manyetik yardımıyla ses verir. 

Hangi çello modelini tercih etmeniz gerektiği konusunda emin değilseniz işin uzmanlarından yardım alabilirsiniz. Lastvoice çello modelleri arasından kendinize uygun olanı bulmak, uygun fiyatla satın almak ve çalmaya başlamak için şimdi kategorimizi inceleyebilirsiniz. Viyolonsel modelleri ve aksesuarları için Lastvoice kalitesinden şaşmayın!