Stoğu Tükenmiş Ürün
6.990,00 TL 5.990,00 TL
Stoğu Tükenmiş Ürün
10.990,00 TL 9.490,00 TL
Stoğu Tükenmiş Ürün
2.490,00 TL 2.250,00 TL
Stoğu Tükenmiş Ürün
1.957,00 TL 1.679,00 TL
Stoğu Tükenmiş Ürün
7.074,00 TL 5.997,00 TL
Stoğu Tükenmiş Ürün
1.957,00 TL 1.679,00 TL

Tarihin Eskitemediği Nostaljik Müzik Aletleri 

Nostaljik müzik aletleri, geçmişi anımsatsa da aslında zamansız araçlardır. Hala evlerinizde yer verebildiğiniz ve keyif aldığınız şarkıları, eski plaklar kalitesiyle dinlemenize yardım ederler. Sevdiğiniz kaliteli müziği plak çalar aracılığıyla dinleyerek güzel bir müzik ziyafeti yaşayabilirsiniz. Gramofon, plak çalar gibi eski müzik aletleri nadiren de olsa günümüzde de temin edebileceğiniz durumdadır. Parçalarını özel olarak sipariş vererek eski taş plaklarınızı pikap yardımıyla dinleyebilirsiniz. Hepsi eski teknoloji ürünü olsa da nostaljik müzik aletleri özellikleri bakımından birbirinden farklılık gösterir. Nostalji ürünü eşyalar, her zaman eskiye özlemi hatırlatan ve bazen de iyi hissettiren araçlardır. 

Nostaljik Müzik Aletleri Nelerdir?

Nostaljik müzik aletleri, denildiğinde akla iki adet müzik çalar türü gelir. Bunlar: gramofon ve pikaptır. Eski yıllarda taş plakları daha net bir sesle dinlemek için tercih edilen müzik aletleri, günümüz dijital teknolojisinde eskisi kadar yaygın değildir. 

Eski müzik aletleri, dijital teknolojiye sahip değildir. İçeride bulunan mekanizma yardımıyla plağı döndürüp sesin dışarı gelmesine yardım ederler. Bu müzik aletleri günümüzde antika sınıfında yer alır. Nostaljik müzik aletleri, kaydedilmiş plakları, çalmak için kullanabileceğiniz bir sisteme sahiptir. Radyo dinlemek ya da kayıt yapmak için kullanılmaz. 

Eski müzik aletlerinden biri olan Gramofon tarihi 19.yüzyıla uzanır. Gramofonun icadı, 1887’de gerçekleşmiştir. Retro modasının geri gelmesiyle evlerde tekrar yer bulsa da Gramofon artık sadece belli başlı evlerde ve dükkânlarda yer alır. 

Gramofonlar Nasıl Çalışır?

Gramofon, plakları çalmak üzere tasarlanmış bir müzik dinleme cihazıdır. Hazır kaydedilmiş sesleri içerisindeki dönen motor yardımıyla hareket eden mekanizma sayesinde dışarı verir. Plak gramofonun yuvasına yerleştikten sonra mekanik sistem aracılığıyla dönerek çalmaya başlar. Gramofonun yapısı, aynı zamanda çiçeği andırdığı için evlerde dekoratif amaçlı bir kullanım olanağı da sunar. 

Gramofonun ses çıkarma sistemi şu şekilde işler: Gramafon dönerken plakla temas eden bir iğnesi vardır. Bu iğne plağa değer ve üzerindeki oyuk yerlere dokunarak sesin çıkmasına yardım eder. Piyasaya sürülen en eski gramofonlar taş plakları çalabilecek donanıma sahiptir. Sonradan modernize edilerek piyasa sürülen gramofon modelleri, bu plakları çalmaya uygun değildir. Taş plaklar 78 devir/dakika hızında döner. Boyutlarıysa 10-12 inch arasındadır. Yeni gramofonlar bu teknolojiyi çalmak için elverişsizdir. 

Taş Plak Çalarlar Nasıl Kullanılır?

Sesiyle herkesi mest eden eski kayıtlar, yani taş plaklar nasıl çalışır? Taş plaklar genellikle pikaplar tarafından çalınır. Pikapların plağa temas eden iğneleri bulunur. Taş plak çalar iğnesi, pikaplarda bulunan ve zamanla kullanım nedeniyle aşınan bir donanımdır. Plağın çalması için gereken ekipmanlardan bir tanesidir. Plak Çaların sesi eskisi kadar iyi değilse iğnenizin değişme zamanı gelmiş olabilir. Bu durumda yedek pikap iğnesi bulundurarak gerektiği takdirde eskisini değiştirebilirsiniz. Pikap iğnesi almadan önce doğru ürünü aldığınızdan emin olmak için satıcı firmayla iletişime geçebilirsiniz. Plakçalarınıza uygun bir iğne almadığınız takdirde plaklarınızı dinleyemezsiniz.

Gramofon ve Pikap Arasındaki Fark Nedir?

Gramofon ve pikap arasındaki fark öncelikle tasarımsaldır. Sonrasındaysa ses çıkışları açısından iki müzik çalar cihazın farklılık gösterdiğini söylemek mümkündür. Nostaljik müzik aletleri arasında yer alan bu iki değerli cihaz da kendine göre farklı çalma prensiplerine sahiptir. 

Gramofon ve Pikap Arasındaki Farklar: 

  • Gramafon üst tarafı sanki bir çiçek şeklindeymiş gibi orijinal tasarıma sahiptir. Pikap ise daha çok dikdörtgen ve sade tasarımlıdır. 

  • Gramofon sesi üzerindeki ses çıkışı sayesinde dışarı verirken pikap bunun için bir amfiye ya da hoparlöre ihtiyaç duyarak yapar. 

  • Gramofon tek bir görünüme sahipken pikaplar, birkaç farklı modelde tasarlanabilir. Kapaklı ve kapaksız pikap modelleri bulunurken çanta pikap, retro pikap gibi farklı modelde tasarımları bulunur. Gramafon çeşitlerinde farklılık genellikle sesle ilgilidir. Antika ve akustik gramofon modelleri, ilgililere büyük bir müzik şöleni yaşamak için tasarlanmıştır. 

Nostaljik eşyalara ilgi duyan ve müzikten de hoşlanan biriyseniz pikap ya da gramofon sizin için benzersiz bir tercih olabilir. Bütçe açısından sizi yormayacak eski müzik aleti modellerini günümüzde de kolayca bulabilirsiniz. Alacağınız ses kalitesi ve sağlayacağınız fiyat performansı karşısında maliyet açısından da oldukça kar edebilirsiniz. 

Pikap Çeşitleri Nelerdir?

İlerleyen teknoloji, beraberinde yeni ses tekniklerini ve cihazları da getirirken eskiden vazgeçemeyenler için pikaplar değerini korur. Teknolojik yeniliklerle beraber amfili pikaplar ve amfisiz pikaplar, olmak üzere iki temel pikap çeşidi piyasa sürülmüştür. Amfili pikaplar, kendiliğinden hoparlör girişi olan pikap türleridir. Amfisiz pikapları kullanmak için pikaba ilaveten bir de amfi almanız gerekir. Evinizde taş plak albümleriniz varsa ve pikap almak istiyorsanız uygun fiyatlı seçenekleri değerlendirebilirsiniz. Günümüzde pikap fiyatları, her bütçeye hitap edebilecek seviyededir. Kaliteli plak çalar almak istiyorsanız şimdi nostaljik müzik aletleri kategorisine göz atabilirsiniz.