Kategoriler
Clubhouse Ekipmanları

Clubhouse Ekipmanları

17.02.2021
Clubhouse adındaki popüler İOS tabanlı uygulama kullanıcıları için yararlı olacağını düşündüğümüz bilgiler ve daha kaliteli konuşma yapabilmeleri adına uygun gördüğümüz ses ekipmanları hakkında bilgiler yer almaktadır.

Clubhouse Ekipmanları

Clubhouse ekipmanları ses odağında geliştirilen ürünlerdir. Çünkü clubhouse ortamında sadece ses ile etkileşim kurulmaktadır. Bu yüzden clubhouse ürünlerini değerlendirirken ve oluştururken ses ile ilgili elektronik ekipmanları göz önünde bulundurmalıyız.

Başlıca kullanılan clubhouse ekipmanları:

  • Telefonun dahili mikrofonu ve hoparlörü
  • Telefonların yanında gelen oldukça pratik kullanıma yönelik bulunan mikrofonlu kulak içi kulaklıklar

Tabi yukarıda yer alan clubhouse ekipmanlar temel düzey için olmazsa olmaz olarak değerlendirilmesi gereken ürünlerdir. Peki siz konuşmanızın kalitesini arttırmak ve daha üst düzey içerikler üretmek için daha neler ekleyebilirsiniz. Bu konuda bilgi arıyor ve araştırma yapıyorsanız eğer çok doğru bir yerde olduğunuzu rahatlıkla söyleyebilirim. Çünkü ben konuyu aşamalar halinde farklı düzeyleri göz önüne alarak inceleyip sizlere kendi clubhouse ses ekipmanlarınızı oluşturmak için ihtiyacınız olan ön bilgiyi sunacağım. Peki öncesinde dikkate almanız gereken clubhouse hakkında detaylar nelerdir gelin birlikte göz atalım isterseniz.

Clubhouse günümüzde popüler olarak kullanılan instagram, twitter, tiktok ve benzeri sosyal medya platformu gibi kişiler ile belirli unsurlar sayesinde etkileşim kurabileceğiniz bir uygulamadır. Bu uygulama sadece iphone cihazlarına sahip ya da İOS sistemli cihazları bulunan kişiler tarafından kullanılabilmektedir. Ayrıca iphone telefon ya da İOS işletim sistemi dışında uygulamayı kullanan bir kişi aracılığı ile davet edilmeniz gerekir. Yani bu iki ana koşulu sağlıyorsanız eğer uygulamaya dahil olabilirsiniz. Bu gibi engeller uygulamanın sağlam temeller üzerine büyümesini ve kaliteli bir platform haline gelmesini doğal olarak sağlamaktadır. Çünkü her elini kolunu sallayan uygulamaya kolayca ulaşamamakta böylece seçkin bir kitle ortaya çıkmaktadır. Hadi diyelim bir şekilde davetiye buldunuz. İçeriği itibari ile yani amaçları doğrultusunda ele alacak olursak birçok kişinin dikkatini çekmeyecek düzeyde sadedir. Nasıl mı clubhouse uygulamasında farklı konu ve içeriklerin konuşulduğu tecrübelerin ve bilgilerin paylaşıldığı kanallar bulunmaktadır. Sizde ilginizi çeken herhangi bir konu veya kanalda dinleyici olarak katılabilir. Zamanla konuşmacı hatta yönetici dahi olabilirsiniz. Tabi bu anlattıklarım iş uygulamayı kullanmaya geldiğinde o kadar da basit olmamakla beraber gerçekten zamanla oluşabilecek unsurlardır. Bu yüzden sizlerin uygulamayı kullanırken birçok kullanıcıdan bir adım öteye taşıyacak bilgi, tecrübe be birikim dışında ekipmanlar bulunmaktadır. Çünkü uygulamada ses ile etkileşim sağlandığı için sizlerde sesinizi ne kadar verimli halde dinleyicilere aktarabilir iseniz o kadar konuşmaya ilgi duyan kitle artacaktır. Böylece basit bir konuşma olarak karşınıza çıkan bu platformda sizleri bir adım dahi olsa ön plana koyacak ürünlere kendi bütçeniz ve amaçlarınız odağında satın alabilirsiniz. Gelelim şimdi ses bakımından teknolojinin bizlere sunduğu tercih edilebilir elektronik ekipmanlara;

  • Mikrofonlu Kulak Üstü Kulaklık: Genellikle stüdyo ortamları, yayıncı ve benzeri kişiler tarafından sıklıkla tercih edilen büyük sürücülere sahip mikrofonlu kulaklık modelleri tercih edebilirsiniz.
  • Yaka Mikrofonu: Sese odak düşülerek geliştirilen pratik kullanımlara sahip telefon yaka mikrofonlarıdır.
  • Condenser Mikrofon: Üst düzey bir konuşmacının profesyonel düzeyde ses aktarımı sağlamak için kullanabileceği ürünlerin başında gelmektedir.
  • Mikrofon Standı: Konuşma kalitenizin artması açısından mikrofonu doğru açı ve mesafede sizleri yormayacak uzun soluklu konuşma yapabilmeniz adına kullanabileceğiniz sizlerin konforunu da temin edebilecek mikrofon ek ürünlerinin başında gelmektedir. Ayrıca bu ekipmanlar kondenser yapılı mikrofonlar için oldukça önemlidir.
  • Pop Filtre: Ses patlamaları, pürüzleri ve benzeri istenmeyen unsurları en aza indirgeyebileceğiniz mikrofon ek ürünlerinden biridir.
  • Shock Mount: Mikrofona gelen titreşim ve istenmeyen dış etkenleri indirgeyen mikrofon ek ekipmanlarından biridir.
  • Mikrofon Ses İzolasyon Paneli: Dış ortam seslerinin sizin seslerinize karışmasını en aza indirgemek amacıyla geliştirilen özel bir yapıdır. Mikrofonu arkasından saracak şekilde standa monte edilerek kullanılan bu ekipman konuşmacı yönü dışındaki istenmeyen seslerin mikrofona ulaşmasını engellemek için geliştirilmiştir.
  • Ses kartı ve Phantom Power: Başta condenser mikrofon modelleri olmak üzere kullanılması için +48V güç seçeneğine ihtiyaç duyan ürünler için değerlendirilen dahili phantom powere sahip bir ses kartı veya harici bir phantom power kullanabilirsiniz.
  • Midi Klavye: Konuşmalarınıza renk ve efekt katmak için geliştirilen efekt birimidir.

Clubhouse Ekipmanlarını güvenle YonkaMüzikMarket ’in online satış platformunda yer alan Stüdyo Ekipmanları kategorisini inceleyebilir ve her kullanım düzeyine uygun ses ekipmanlarını satın alabilirsiniz.

Arkadaşlar clubhouse ekipmanlarını kendi ihtiyaçlarınız odağında hazırlamanız ve satın alabilmeniz adında sizlere kapsamlı bilgiler sunmaktayız. Umarım sizlerde hedefleriniz, kullanım alanlarınız, ihtiyaçlarınız ve bütçeniz odağında doğru ses ekipmanlarına bu yazı aracılığı ile daha kolay erişebilirsiniz. Ben Uğur Can Selli, sizlere her açıdan bu işin ne kadar üst seviyelere dek taşınabileceğini anlatmaya çalıştım. Başlangıç düzeyinden hatta standart bir dinleyiciden üst seviye profesyonel konuşmaların sahip olduğu ses ekipmanlarına dek bilgiler vermeye çalıştım. Umarım burada yer alan ekipman ve bilgileri birçok alanda verimli olarak deneyimleyebilirsiniz.