Kategoriler
Cami Ses Sistemlerinde En Çok Tavsiye Edilenler Nelerdir?

Cami Ses Sistemlerinde En Çok Tavsiye Edilenler Nelerdir?

27.07.2020
Cami Ses Sistemlerinde En Çok Tavsiye Edilenler Nelerdir?

Cami Ses Sistemlerinde En Çok Tavsiye Edilenler Nelerdir?

Cami ses sistemleri kompleks yapısı sayesinde sürekli olarak araştırılan ve geliştirilen ürünlerdir. Şimdi ise bu alanda ekipman arayan ve sistem oluşturmaya çalışan kişiler için oldukça önemli bilgiler vermek istiyorum. Öncelikle bu yazımda başlıca sistemlerin yapısı ve gereksinimleri hakkında açıklayıcı bilgiler verdikten sonra sizlere direkt olarak olumlu sonuçlar alan kullanıcılarından tam not almış marka ve model tavsiyeleri vereceğim. Başta bu konuyu iyi bir şekilde anlamak için amaçlarına göre özel olarak talep edilen ve oluşturulan ses sistemleri hakkında bilgiye sahip olmalısınız. Ses sistemlerinde yer alan ekipmanlara geçmeden önce bu sistemlerin genel amacından bahsetmek istiyorum. Öncelikle ses sistemleri doğal halde yol alan ses dalgalarını mikrofon ile yakalayıp ses kartı amfi, mikser ve benzeri akıllı cihazlarla kayıt altına almak ya da anlık olarak amfi ve hoparlör ile yayınlamak için ses sistemleri tercih edilir. Mevcut kaynaklardan çıkan sesin gücünün yetersiz oluşu, çevre şartları ve teknolojinin de yaygınlaşması ile birlikte cami ve benzeri alanlarda sıklıkla kullanılan elektronik ses ekipmanları birbirleri ile uyum içerisinde oluşturmakta ve kullanılmaktadır. Elbette bu sistemler alan, cami kapasitesi ve bütçe odağında şekillene bilen unsurladır. Ben ise bu yazımda bu sistemleri oluştururken hem verdiğim örnekler ile ihtiyacınız olan ürünleri bilmeniz hem de ürünleri satın alırken nelere dikkat etmeniz gerektiğini açıklayacağım.

 

Öncelikle cami ses sistemleri iç ve dış olmak üzere iki ana sınıfta değerlendirilir. Öncelikle iç sistemlerden başlamak istiyorum. İç sistemlerde genellikle en başta telsiz mikrofonlar ve kablolu mikrofonlar ile başlayan sistemler devamında amfi ve hoparlörler bulunur. Fakat bu ürünlerde istenilen özellikler dış sisteme göre daha çok ses kalitesi odağındadır. Nasıl mı? İç hatta yer alan cami ses sistemleri daha az bir şekilde hava koşulları ve çevre şartlarından etkilendiği için, dayanıklılık dışında sesin hassasiyetine odak düşülür. Burada yer alan sistemde mikrofon çok önemlidir. Hocadan alacağı sesi en iyi şekilde hoparlörlere ulaştırmak için giriş ekipmanı olarak kullanılan olmazsa olmaz üstün özelliklere sahip olması gereken mikrofon modelleridir. Bu ürünler kablolu mikrofon ya da kablosuz mikrofon olarak alana ve amaca göre ayrı ayrı değerlendirilebilir. Genellikle el, kafa ve yaka tipi mikrofon modelleri camilerde tercih edilir.

 

Sizlere önerdiğim tüm ürünleri birçok cami de kullanıldığını öğrenmekle beraber uzun vadede üstün performans sunduklarını kullanıcılarından edindiğim bilgiler doğrultusunda sizlere bu ürünleri sunmaktayız. Ayrıca tüm bu ürünleri alan ve mekân odağında kapasite ve farklı güç seçeneklerini tercih edebilirsiniz. Şimdi ise cami iç sistemi için marka ve model tavsiyelerini dikkatlice incelemenizi tavsiye ederim.

 

CAMİ İÇ SES SİSTEMİ TAVSİYE;

Telsiz olarak Hepa Merz Hm-8002 telsiz kablosuz mikrofon modelini ihtiyacınıza uygun bir şekilde el, kafa ve yaka türlerinde tercih edebilirsiniz.

 

Kablolu el mikrofon olarak, Hepa Merz Hm-200, Roof R100X pro ve Roof R500X pro marka modelindeki dinamik yapılı mikrofonlarını gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Kablolu yaka mikrofonu olarak ise, Lastvoice Lm-110, Lastvoice Lm-120 ve Lastvoice Lm-130 modellerini tercih edebilirsiniz.

 

Amfi modeli olarak ise Midex Mc-2405 ürününü tercih edebilirsiniz. Bir çıkış hat trafolu olmasından dolayı adetli hoparlör bağlantılarında oldukça verimli bir şekilde performans alabilirsiniz.

 

Ayrıca stant, ses kabloları ve benzeri ek ekipmanlarda bulundurabileceğiniz bu eşsiz sistemleri mutlaka bu alanda profesyonel bilgi ve tecrübeye sahip kişiler tarafından yardım alarak da oluşturabilirsiniz.

 

Şimdi ise gelelim bir diğer önemli ve olmazsa olmaz bölüme yani cami dış sistemine, bu sistemlerde öncelik dışarıda yer aldığı için dış etkenler başta olmak üzere hava değişimleri ve benzeri durumlarda dayanıklılığı olan ve bu alanda geliştirilmiş ürünler olmasına özen göstermelisiniz. Yani kışın soğukta, yağmurda yazın ise sıcakta olan direnci oldukça yüksek ürünler olması ve bu sistemleri bir araya getiren kuran kişilerin bu alan da oldukça üst düzey tecrübeye sahip olması önemlidir. İhtiyacınız olan ekipmanlarda arayacağınız özellikleri elbette kullanım alanı başta olmak üzere mevcut cami yapısını da göz önünde bulundurarak tercih ediniz.

 

CAMİ DIŞ SES SİSTEMİ TAVSİYE;              

Bu sistem iç sistemlerden bağlantılı bir şekilde kullanılabilse de kendi kullanım amacı gereği mutlaka talep edilip değerlendirilen hoparlör türleri yer almaktadır. Avlu için ses aktarım aracı genellikle horn tip hoparlör modelleridir. Bu eşsiz ürünler hava şartlarına karşı üst seviye dayanıklı ürünlerdir. Ayrıca daha geniş alanlara ses yayınlamak ve daha güçlü ses kapasitesi arıyorsanız minareler için ise, kazanlı ünit hoparlörler kullanabilirsiniz.

 

Avlu için, hat trafosuz sistem için, Lastvoice Lh-150 horn hoparlör ve Lastvoice N-150 modellerini tercih edebilirsiniz. Hat trafolu sistem için ise, Lastvoice Hv-54T horn hoparlör modelini gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.

 

Minare için, kazanlı ünit hoparlör olarak Lastvoice Hv-150 ünit hoparlör ve Sammi Nsu 75b ünit hoparlör modellerini tercih edebilirsiniz.

 

Bu sistemleri verimli bir şekilde kullanabilmek için ise, amfi modeli olarak Midex Mc-400 mono amfi modeli 4 adet ve altındaki hoparlörler için kullanışlı olan mono amfi modelini kullanabilirsiniz. Kapasite, alana ve bütçenize göre bu ürünler değişkenlik gösterebilir. Yani hoparlör sayısı arttıkça amfi modeli de değişmektedir. Benim size tavsiyem olan bu ürünler dışında daha ayrıntılı bilgi ve daha sağlıklı cami ses sistemi için ise profesyonel ekip yardımı almalısınız.

 

Cami Ses Sistemleri İçin : https://www.yonkamuzikmarket.com/cami-ses-sistemleri